https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/08/1920-x-350-min-min.png https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/08/991-x-500-min-min.png

Tiramisu Clasic

INGREDIENTE

  • 500 g Hochland Mascarpone
  • 5 gălbenușuri
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 500 g zahăr pudră
  • 1 păstaie vanilie
  • 300 g pișcoturi
  • 300 ml cafea
  • 2 linguri amaretto
  • 1 lingură cacao

MOD DE PREPARARE

  1. Se mixează gălbenușurile cu zahărul pudră, până când zahărul este topit complet și compoziția devine cremoasă.
  2. Se adaugă Hochland Mascarpone puțin câte puțin și se mixează până se încorporează complet, apoi se adaugă semințele unei păstăi de vanilie și se mai amestecă puțin.
  3. Preparăm cafeaua pe care o lăsăm să se răcească, apoi adăugăm în ea cele 2 linguri de amaretto.
  4. Scufundăm rapid pișcoturile în cafea, apoi le așezăm pe platoul pe care vom monta prăjitura, alternând un strat de pișcoturi cu unul de cremă, pana avem 3 straturi de pișcoturi și 3 straturi de cremă fină.
  5. Peste cremă, pudrăm cacao, apoi punem tiramisu la rece câteva ore, de preferat peste noapte.

Servim prăjitura rece.