https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/08/1920-x-350_v2-min.png https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/08/991-x-500_v2-min.png

Tartă rustică cu Hochland Mozzarella Fresh

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

  • 220 g făină
  • 150 g unt
  • 3 linguri apă rece
  • 1 lingură oțet de mere
  • 1 linguriță sare aromatizată cu ierburi

TOPPINGURI PENTRU TARTĂ

  • 5 linguri pesto verde
  • Hochland Mozzarella Fresh
  • Zucchini
  • Dovlecel galben
  • Roșii
  • Măsline verzi
  • Semințe de pin
  • Câteva fire de arpagic
  • Sare
  • Piper
  • Un ou bătut
  • Ierburi aromatice pentru decor

MOD DE PREPARARE

  1. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se mixează făina, untul și sarea până se obține o consistență nisipoasă.
  2. Se adaugă apa și oțetul, continuând să mixezi până aluatul s-a închegat, putând a fi modelat ușor.
  3. Se lasă aluatul la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  4. Între timp, se pregătesc legumele: se taie rondele sau jumătăți, după caz.
  5. Se ia aluatul din frigider, se pune făină pe suprafața de lucru și se întinde în formă rotundă.
  6. Se pune primul strat de pesto, continuând cu feliile de Hochland Mozzarella Fresh, rondelele de zucchini și dovlecel, roșiile, măslinele, din nou feliile de Hochland Mozzarella Fresh, semințele de pin, arpagicul, sarea aromatizată și piperul.
  7. Se strâng marginile aluatului peste topping pentru a nu permite sucurilor din interior să curgă. După care, marginile se ung cu ou.
  8. Se introduce tarta în cuptorul încins la 180°C și se coace până ce marginile sunt rumenite, iar legumele coapte.
  9. Se decorează cu ierburi aromatice.

Poftă bună!