https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2023/03/2_1920x350.png https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2023/03/2_991x500.png

Saleuri cu bacon și cașcaval Hochland, cu sos aromat

INGREDIENTE  

(pentru cca 24 bucăți) 

  • 2 pachete de aluat foietaj 
  • 1 ou 
  • 200g-300g cașcaval Hochland  
  • 1- 2 lingurițe chilli 
  • 24 felii de bacon afumat 
  • 3 linguri de unt 
  • 1 lingură pătrunjel tocat 
  • 2 căței de usturoi 

MOD DE PREPARARE: 

  1. Preîncălzim cuptorul la 200C și pregătim o tavă pentru cuptor peste care așezam o bucată de hârtie de copt. 
  2. Presărăm făina pe blatul de lucru, așezăm aluatul și răzuim cașcavalul Hohland peste aluat, presăram chilli, iar apoi apăsăm stratul de cașcaval în aluatul foietaj cu un sucitor. 
  3. Împăturim aluatul parte în parte și mai trecem o dată cu sucitorul peste, dar apăsând ușor. 
  4. Tăiem saleurile, le acoperim cu feliile de bacon și le ungem cu oul bătut. 
  5. Dăm saleurile la cuptor pentru 20 – 30 minute. 
  6. Între timp, topim untul și îl încingem puțin, îl transferăm într-un bol mic de servire și adăugăm usturoiul, pătrunjelul și puțină sare. 
  7. După ce saleurile sunt gata le ungem cu sosul pregătit și le servim. 

Poftă bună!