INGREDIENTE
(pentru cca 24 bucăți)
- 2 pachete de aluat foietaj
- 1 ou
- 200g-300g cașcaval Hochland
- 1- 2 lingurițe chilli
- 24 felii de bacon afumat
- 3 linguri de unt
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 2 căței de usturoi
MOD DE PREPARARE:
- Preîncălzim cuptorul la 200C și pregătim o tavă pentru cuptor peste care așezam o bucată de hârtie de copt.
- Presărăm făina pe blatul de lucru, așezăm aluatul și răzuim cașcavalul Hohland peste aluat, presăram chilli, iar apoi apăsăm stratul de cașcaval în aluatul foietaj cu un sucitor.
- Împăturim aluatul parte în parte și mai trecem o dată cu sucitorul peste, dar apăsând ușor.
- Tăiem saleurile, le acoperim cu feliile de bacon și le ungem cu oul bătut.
- Dăm saleurile la cuptor pentru 20 – 30 minute.
- Între timp, topim untul și îl încingem puțin, îl transferăm într-un bol mic de servire și adăugăm usturoiul, pătrunjelul și puțină sare.
- După ce saleurile sunt gata le ungem cu sosul pregătit și le servim.
Poftă bună!