INGREDIENTE BLAT
- 4 ouă
- 200 g spanac congelat
- 50 ml ulei de masline
- 100 ml smântână lichidă
- 100 g faină albă
- un praf de sare
- 1 linguriță praf de copt
INGREDIENTE UMPLUTURĂ
- 200 g Hochland Crème cu verdeață
- 100 g Hochland Crème clasic
- 100 ml smântână lichidă
- somon afumat
- semințe de susan
MOD DE PREPARARE
- Se separă albușurile de gălbenușuri.
- Albușurile se bat spumă cu un praf de sare.
- Într-o tigaie se decongelează spanacul la temperatură mică. Se lasă la scurs într-o sită pentru a elimina excesul de lichid.
- Făina se amestecă cu praful de copt.
- Gălbenușurile se amestecă cu uleiul de măsline și smântâna lichidă. Peste acest amestec se adaugă albușurile bătute spumă.
- Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și se amestecă cu spatula.
- Se toarnă compoziția într-o tavă de cuptor dreptunghiulară.
- Se coace pentru 17 minute la 170 de grade.
- Se rulează blatul, cât este cald, într-un prosop, și se lasă deoparte până se răcește complet.
- Crema de brânză cu verdeață se amestecă cu crema de brânză simplă și smântâna lichidă.
- Când blatul s-a răcit, se întinde pentru a adăuga umplutura.
- Peste stratul de cremă de brânză se adaugă fâșii de somon si semințe de susan.
- Se rulează strâns și se păstrează la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a fi tăiat.