https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/09/1920-x-350-min-1-1.png https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/09/991-x-500-min-1-1.png

Quiche cu spanac și Hochland Brânză de Vaci

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

  • 280g de făină
  • 170g de unt ținut la rece, tăiat în cuburi
  • o linguriță de sare
  • 4-6 linguri de apă rece

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

  • o ceapă albă
  • o ceapă roșie
  • 3 căței de usturoi
  • sare și piper
  • 200g de baby spanac
  • 3 ouă
  • 350g Hochland Brânză de Vaci
  • o lingură de ulei de măsline
  • roșii uscate

MOD DE PREPARARE

  1. Începem cu pregătirea aluatului. Cu ajutorul unui robot de bucătărie amestecăm pentru câteva minute făina cu untul, sarea și apa. Scoatem aluatul, îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la rece pentru cel puțin jumătate de oră.
  2. Preîncălzim cuptorul la 175 de grade, dăm forma aluatului într-o tavă de tartă, îl înțepăm din loc în loc cu furculița, punem o hârtie de copt deasupra, îl umplem cu orez/năut sau fasole (un truc pentru ca acesta să nu crească) și îl punem la cuptor pentru 15 minute. După ce s-a scurs timpul de coacere, scoatem tava din cuptor, dăm jos greutatea și îl mai lăsăm încă puțin la copt (în jur de 10 minute).
  3. Cât timp se coace aluatul ne ocupăm de umplutură. Călim în puțin ulei de măsline cepele tăiate mărunt și usturoiul zdrobit. După 3 minute adăugăm și spanacul și condimentăm cu sare și piper. Mai lăsăm pe foc încă 3-4 minute.
  4. Într-un bol amestecăm bine ouăle cu Hochland Brânză de Vaci, sare și piper până ce obținem o umplutură cremoasă.
  5. După ce am scos aluatul de la cuptor, punem spanacul în cuiburi pe toată suprafața acestuia, apoi adăugăm umplutura cremoasă de ouă și Hochland Brânză de Vaci. La final presărăm roșii uscate din loc în loc și punem la cuptor pentru 35 de minute.
  6. Servim imediat ce quiche-ul se răcește. Poftă bună!