INGREDIENTE
- 2 bucăți piept de pui (aprox 700g)
- 250g spaghete sau linguine
- 5-6 roșii mari
- 150g Hochland Mozzarella Fresh feliată
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- ½ linguriță sare
- Busuioc proaspăt
CONDIMENTE PENTRU PUI
- ½ linguriță usturoi pudră
- ½ linguriță oregano
- ¼ linguriță busuioc
- ¼ linguriță cimbru
- 1 linguriță sare
- ½ linguriță piper
- ½ linguriță chilli – sau după gust
MOD DE PREPARARE
- Fiecare piept de pui trebuie secționat în două bucăți, obținând în total 4 bucăți. Condimentăm puiul cu toate condimentele și îl masăm pentru a distribui uniform toate aromele.
- Punem într-o tigaie antiaderentă 2 linguri de ulei de măsline și așezăm puiul. Gătim puiul pe fiecare parte aproximativ 6-7 minute la foc mediu. Scoatem puiul din tigaie.
- Păstrăm 1 roșie pe care o vom tăia felii și pe restul le decojim și le tocăm cuburi. Adăugăm încă 1-2 linguri de ulei de măsline în tigaia încinsă și adăugăm roșiile și usturoiul tocat. Condimentăm cu sare și punem capacul, lăsând sosul să fiarbă 6-7 minute.
- Punem pieptul înapoi în tigaie și mai lăsăm cu capac 3-4 minute. Punem apoi peste fiecare bucată de pui câte 3 felii de Hochland Mozzarella Fresh feliată și 1-2 felii de roșie și punem la loc capacul, mai lăsând pe foc încă 2 minute până se topește mozzarella.
- La final presărăm busuioc proaspăt.
Servim puiul cu paste și sosul de roșii din tigaie. Poftă bună!