https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/09/1920-x-350_v2-papanasi.png https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/09/991-x-500-1.png

Papanași cu Hochland Brânză de Vaci

INGREDIENTE

  • 400g de Hochland Brânză de Vaci
  • 400g de făină
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 ouă
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • coaja de la jumătate de lămâie
  • coaja de la jumătate de portocală
  • o lingură de suc de lămâie
  • un vârf de linguriță de sare
  • smântână și dulceață pentru servire

MOD DE PREPARARE

  1. Într-un bol mic punem bicarbonatul de sodiu cu sucul de lămâie. Lăsăm deoparte.
  2. Într-un bol mai mare punem Hochland Brânză de Vaci. Peste ea adăugăm bicarbonatul de sodiu stins cu sucul de lămâie.
  3. Următoarele ingrediente pe care le încorporăm în aluat sunt ouăle, zahărul și făina pusă în ploaie, apoi continuăm să adăugăm în ploaie zahărul. Aluatul trebuie sa iasă ușor lipicios.
  4. Dăm forma dorită aluatului (facem atât papanași măricei, cu gaura în mijloc, cât și papanași biluțe) și punem la prăjit într-o tigaie mare cu ulei de floarea soarelui deja încins. Lăsăm la foc mic spre mediu până când papanașii devin arămii, apoi îi întoarcem și pe cealaltă parte și îi mai lăsăm câteva minute.
  5. Transferăm papanașii pe o farfurie întinsă tapetată cu șervețel de hârtie, astfel încât să eliminăm excesul de ulei.
  6. Servim cu smântână și dulceață.