https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/04/carrot-cake-single-desktop-min.png https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/04/carrot-cake-single-mobile-min.png

Carrot cake cu Hochland Crème

INGREDIENTE PENTRU TORT

  • 4 ouă
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 g zahăr
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • linguriță ghimbir măcinat
  • linguriță nucșoară
  • un vârf linguriță praf de copt
  • 290 g faină
  • 230 g morcovi
  • 130 g miez de nucă

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

  • 600 g cremă de brânză Hochland
  • 7 linguri de miere

MOD DE PREPARARE

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă (cea cu margini detașabile este cea mai potrivită) și pune-o deoparte.
  2. Amestecă ouăle cu uleiul, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și sarea. Mixeaza totul timp de 3-4 minute, apoi adaugă și făina cu praful de copt în ploaie. Folosește o spatulă pentru a încorpora următoarele ingrediente: morcovii dați prin răzătoare și miezul de nucă.
  3. Pune aluatul în tavă și pune tava la cuptor pentru 40 de minute (recomandat cu ventilație).
  4. Imediat ce s-a scurs timpul de coacere, scoate tortul din cuptor și apoi din tavă (altfel se umezește), și lasă-l la răcit pe un grătar pentru cel puțin 1-2 ore.
  5. Între timp, ocupă-te de cremă. Amestecă bine cele 600 de grame de cremă de brânză Hochland Crème Clasic cu mierea si bagă la frigider.
  6. Cu ajutorul unui cuțit taie puțin partea superioară a tortului astfel încât să îi dai o formă cât mai dreaptă. Nu arunca resturile rezultate, ci pune-le într-un robot de bucătărie și mixeaza-le puțin pentru că le poți folosi la decorat.
  7. Taie tortul în două secțiuni egale.
  8. Umple prima secțiune de tort cu cremă, netezește cu ajutorul unei spatule, adaugă peste aceasta și a doua secțiune de tort, continuă cu al doilea strat de cremă și decorează cu aluatul mărunțit.
  9. Poftă bună.