https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2021/03/Clatite_Articol_Wide-min.jpg https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2021/03/Clatite_Articol_Tab-min.jpg

Clătite americane cu cremă de brânză și zmeură cu miere

4 porții/20 de minute

Ingrediente pentru clătite:

  • 120g de făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 3 linguri de zahăr
  • 130ml de lapte
  • 1 ou
  • 1 lingură de unt topit
  • ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit

Ingrediente pentru topping:

  • 4 linguri Hochland Creme Clasic
  • 1 caserolă de zmeură
  • câteva linguri de miere lichidă

PAȘI PREPARARE

  1. Amestecă bine făina, zahărul, pragul de copt și sarea într-un bol încăpător. Într-un alt bol, bate puțin oul, apoi amestecă-l cu laptele și cu untul topit.
  2. Toarnă mixul de lapte peste cel de făină și amestecă-le ușor cu o furculiță, până când compoziția nu mai are cocoloașe
  3. Încinge o linguriță de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie nonaderentă, la foc mediu. Când s-a încins bine, ia un polonic de compoziție de clătite și toarnă-l în tigaie. Când clătita încep să se formeze bule la suprafața clătitei, întoarce-o pe partea cealaltă. Procedează la fel cu restul compoziției, completând câte puțin ulei în tigaie, dacă e nevoie.
  4. Pentru a servi, unge fiecare clătită cu puțină cremă de brânză. Presară câteva bucăți de zmeură deasupra, zdrobește-le cu o furculiță, apoi toarnă puțină miere lichidă peste zmeură, după gust.

Poftă bună!