https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/09/1920-x-350_v2-chec.png https://hochland2.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/09/991-x-500.png

Chec cu Hochland Brânză de Vaci și lămâie

INGREDIENTE

  • 170g de unt topit
  • 200g de făină
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 425g de Hochland Brânză de Vaci
  • 200g de zahăr
  • 3 ouă la temperatura camerei
  • 1 linguriță de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • jumătate de suc de lămâie
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de făină
  • zahăr pudră pentru servire

MOD DE PREPARARE

  1. Într-un bol destul de încăpător adăugăm Hochland Brânză de Vaci și, treptat, cele 3 ouă. Amestecăm cu ajutorul unui tel astfel încât ingredientele să se încorporeze bine.
  2. Continuăm cu zahărul pus în ploaie, sucul și coaja de lămâie și vanilia.
  3. Amestecăm făina cu praful de copt și le adăugăm și pe acestea peste celelalte ingrediente tot în ploaie, continuând să folosim telul.
  4. Ungem o tavă de chec (rotundă sau dreptunghiulară) cu ulei și apoi o tapetăm cu făina cât mai bine. Adăugăm aluatul și băgăm la cuptorul preîncălzit la 175°C pentru 45-50 de minute.
  5. Servim cu zahăr pudră presărat deasupra.