INGREDIENTE
- 170g de unt topit
- 200g de făină
- 2 lingurițe de praf de copt
- 425g de Hochland Brânză de Vaci
- 200g de zahăr
- 3 ouă la temperatura camerei
- 1 linguriță de vanilie
- coaja de la o lămâie
- jumătate de suc de lămâie
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de făină
- zahăr pudră pentru servire
MOD DE PREPARARE
- Într-un bol destul de încăpător adăugăm Hochland Brânză de Vaci și, treptat, cele 3 ouă. Amestecăm cu ajutorul unui tel astfel încât ingredientele să se încorporeze bine.
- Continuăm cu zahărul pus în ploaie, sucul și coaja de lămâie și vanilia.
- Amestecăm făina cu praful de copt și le adăugăm și pe acestea peste celelalte ingrediente tot în ploaie, continuând să folosim telul.
- Ungem o tavă de chec (rotundă sau dreptunghiulară) cu ulei și apoi o tapetăm cu făina cât mai bine. Adăugăm aluatul și băgăm la cuptorul preîncălzit la 175°C pentru 45-50 de minute.
- Servim cu zahăr pudră presărat deasupra.